Gingerbread Ice Cream
This delicious ice cream with a mousse-like, yet hard texture is just the right thing for this time of year! I especially enjoy eating it with caramellised sugar and almond splits.
Ingredients (4 Portions):
-100g Chocolate Gingerbread without oblate
-1 Egg
-1 Egg Yolk
-75g Sugar
-1 TS Gingerbread spice
-1/4 l sweet cream
Instructions:
1.Cut gingerbread in small cubes
2.Add gingerbread spice while whisking the egg, egg yolk and 50g of sugar first in hot, then in a cold waterbath
3.Fold in the gingerbread cubes
4.Whisk the cream until it is stiff, adding the remaining 25g of sugar. Fold this under the gingerbread mass
5.Fill the 'dough' into four small forms and freeze for 3 hours
6.Dip the forms into hot water for a few seconds before tipping them onto plates
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Diese leckere halbgefrorene Lebkuchenkreation ist genau das richtige für diese Jahreszeit! Ich esse es besonders gern mit karamellisiertem Zucker und Manelsplittern.
Zutaten:
-100g Schokoladenlebkuchen ohne Oblaten
-1 Ei
-1 Eigeln
-75g Zucker
-1 TL Lebkuchengewürz
-1/4 l süsse Sahne
Anleitung:
1.Lebkuchen in kleine Würfel schneiden
2.Ei, Eigelb und 50g Zucker zuerst im heißen, dann im kalten Wasserbad schaumig schlagen. Dabei das Lebkuchengewürz dazugeben
3.Lebkuchenstücke unterheben
4.Sahne steif schlagen, dabei den übrigen Zucker einrieseln lassen. Ebenfalls unter die Masse heben
5.In 4 Portionsförmchen füllen und für 3 Stunden in das Gefrierfach stellen
6.Vor dem servieren wenige Sekunden in heißes Wasser tauchen und auf Teller stürzen
Wow- that looks really really delicious!! i might actually try this some time! good luck starting your blog sweetheart!
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