Zucchini Muffins
If you are searching
for a new side dish, these muffins might be just the thing for you: they are savory,
juicy and spicy all in one! So they can definitely keep up with the
conventional sides like pasta, rice and potatoes and add some additional 'veggie-ness' to your plate.
As they are also very
easily and rapidly prepared but have to bake for half an hour, you might want
to prepare them before anything else and then just pop them into the oven. That
way they will be ready and warm just in time for the rest of the meal.:)
Ingredients:
- 300-400g zucchini
- 200g gouda cheese
- 150g crème fraîche
- 150g flour
- nutmeg, salt &
pepper
Instructions:
1. Preheat oven to 200
degrees.
2. Grate zucchini and
cheese. Place into large bowl and fold in crème fraîche and flour. Mix thoroughly.
Spice with nutmeg, salt and pepper.
3. Evenly fill the dough
into the greased muffin forms. Bake in oven for 20-25 minutes until they are
golden brown. Serve hot.
Enjoy!
Falls ihr auf der Suche
nach einer netten neuen Beilage seid, sind diese Zucchini Muffins vielleicht
genau das Richtige. Denn Zucchini Muffins sind herzhaft, saftig und würzig auf
einem Schlag und können den 'typischen' Beilagen wie Reis und Nudeln allemal
das Wasser reichen!
Da man die Muffins sehr
einfach und schnell zubereiten kann und nur die Backzeit etwas dauert, sollte
man sie vielleicht vor dem restlichen Essen vorbereiten, damit sie nur noch in
den Ofen müssen. So kann man sie auch schön warm servieren.:)
Zutaten:
- 300-400g Zucchini
- 200g Gouda
- 150g Crème fraîche
- 150g Mehl
- Muskatnuss, Salz und Pfeffer
Zubereitung:
1. Heiz den Ofen auf 200 Grad vor.
2. Reibe die Zucchini und den Käse in dünne Spalten.
Fülle sie in eine große Schüssel und mische die Crème fraîche und das Mehl
unter. Würze die Mischung mit Muskatnuss, Salz und Pfeffer.
3. Fülle die Mischung in die gefettete Muffinform.
Backe die Muffins für 20-25 Minuten oder bis sie goldbraun sind und serviere
sie heiß.
Guten Appetit!
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