Mango Lassi









It has been quite some time since I last posted a new recipe on the blog and I am very sorry for the delay! 
To be honest this was not due to the lack of time, but in fact the lack of inspiration and ideas for new recipes. Of course this might seem ironic as I am posting about a mango lassi, maybe not the most original drink. But creating this recipe marked the return of my cooking inspiration. I always thought of lassis as these exotic, inimitable drinks that you could only get your hands on in the Indian subcontinent or a good Indian restaurant. 
But when I saw a good deal for mangoes at the local market, I decided to give the drink another try. Although this recipe is relatively simple, remember that drinks with fresh fruit rise and fall with the taste of the fruits! So make sure that you taste the mango before throwing it into the blender with the other ingredients. :)

Ingredients (2 servings):

- 1 mango
-1 tbsp fresh mint
-300g plain yoghurt
-1/2 cup milk
-1 tbsp sugar/honey

Instructions:
1. Peel and dice the mango and chop the mint into small shreds. 
2. Blend all ingredients and cool before serving in large glasses.
Enjoy!


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Mein letzter Rezepteintrag ist ja eine halbe Ewigkeit her und das tut mir sehr leid!
Ehrlich gesagt lag das keinesfalls an Zeitmangel, sondern eher an fehlender Inspiration für neue Rezepte. Das klingt jetzt vielleicht ironisch, weil ein Mango Lassi nicht gerade eine originelle Rezeptidee ist. Aber mit diesem Rezept wurde meine 'Kochinspiration' wieder erweckt. Ich dachte immer Lassis wären exotisch, unnachahmlich und nur im Indischen Subkontinent oder in guten Indischen Restaurants vorzufinden.
Als ich allerdings ein gutes Angebot für Mangos auf dem Wochenmarkt sah, wollte ich es einfach mal ausprobieren. Achtet bei diesem sonst einfachen Rezept unbedingt auf den Geschmack der Frucht, sonst kann so einiges schief gehen ;) Also einfach mal ein Stück Mango naschen bevor ihr es mit den übrigen Zutaten in den Mixer werft.

Zutaten (2 Portionen):

-1 Mango
-1 EL frische Minze
-300g Naturjoghurt
-1/2 Tasse Milch
-1 EL Zucker/Honig

Zubereitung:
1. Schäle und würfel die Mango und hacke die Minze.

2. Alle Zutaten in den Mixer geben und gut mixen. Kühlt den Lassi vorm Servieren.
Guten Appetit!


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