Raspberry Cream Cheese Pie








I always avoid baking cakes in summer because the additional heat blast from the oven is unbearable. However, the abundance of fresh fruit in the freshest season would forbid such an abstinence. 
Therefore, I have decided to go for something inbetween: a cake which does not need to bake but is yet still a cake (yes I know, stupid rhyme). This has proven as such a good solution for so many different fruits. You can switch it up and add strawberries, blueberries, blackberries or red currant instead. Hey you could even just throw them all together! 
So if you are searching for a delectable summer cake 'alternative', try this. You should definitely make sure that the fruit is ripe and not too sour, as this cake does not contain too much additional sweetner. Also make sure to plan this a few hours ahead of eating, as it needs to cool before serving.

Ingredients:
-110g soft butter
-1 pkg. of shortbread (around 250g)
-125g mascarpone
125g ricotta
-200g cream cheese
-2 tbsp. sugar /honey
-1 pinch cinnamon
-500g raspberries

Instructions:
1. Place shortbread in a sealed plastic bag and crumble using your hands or a rolling pin.
If the butter is not soft enough yet, melt it in a sauce pan or the microwave. 
2. Fold short bread into butter and evenly press onto bottom of buttered 26 cm springform pan. Refrigerate for half an hour. 
3. Meanwhile mix mascarpone, ricotta, cream cheese, your preferrred sweetner, cinnamon and 200g raspberries. Pour mixture over crust. Refrigerate for at least 3 hours. 
4. Decorate pie with raspberries before serving. 
Enjoy!


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Ich versuche es im Sommer immer zu vermeiden, zu oft Kuchen zu backen da der Ofen die Hitzewelle noch unerträglicher macht. Allerdings wäre eine völlige Abstinenz sehr schade um all die frischen Früchte die es nun mal nur im Sommer gibt. 
Daher habe ich mich für etwas dazwischen entschieden: ein Kuchen der nicht backen muss aber dennoch ein Kuchen ist. Dies hat sich als sehr verlässliche Lösung für so viele Obstsorten herausgestellt. Du kannst einfach das Obst ändern und schwups, du hast denselben Kuchen, nur diesmal mit Erdbeeren, Brombeeren, Blaubeeren oder roter Johannisbeere. Du könntest sie sogar alle mischen!
Also falls du immer noch auf der Suche nach einer guten Sommer Kuchen 'Alternative' bist, versuche es mal hiermit. Stelle aber sicher, dass das Obst reif ist und nicht allzu sauer da der Teig nicht sehr viel Süßmittel enthält. Und backe den Kuchen ein paar Stunden vorm geplanten Servieren, da er etwas länger kühlen muss. 

Zutaten:
-110g Butter
-1 Packung Butterkekse (rund 250g)
-125g Mascarpone
-125g Ricotta
-200g Frischkäse
-2 EL Zucker/Honig
-1 Prise Zimt
-500g Himbeeren

Zubereitung:
1.Butterkekse in einen Gefrierbeutel füllen und mit einem Nudelholz oder den Händen zerbröseln. Falls die Butter noch nicht weich genug ist, schmelze sie in einer Pfanne oder Mikrowelle.
2. Hebe Kekse unter Butter und drücke den Keksteig in eine gefettete 26 cm Springform drücken. Kühle den Teig für mindestens eine halbe Stunde. 
3.Vermische währenddessen Mascarpone, Ricotta, Frischkäse, Honig oder Zucker, Zimt und 200g Himbeeren. Verteile die Creme auf den Keksteig und kühle die Torte für mindestens drei Stunden.
4. Vor dem Servieren den Kuchen mit den restlichen Himbeeren dekorieren. 
Guten Appetit!

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